Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin. Pesäkarhujen fanit saavat ilouutisen, kun vuoden lukkariksi 2023 valittu Pesäkarhujen kasvatti Minttu Vettenranta jatkaa seuran riveissä myös ensi kaudella. Muita jatkajia ovat Henna Juka, Sanni Huhtala ja Tiia Peltonen. Muiden sopimukset ovat yksivuotisia, mutta Peltosella löytyy optio vuodesta 2025 ja Huhtalan sopimus jatkuu suoraan kaksivuotisena.

Pesäkarhujen uusin vahvistus vuoden mittaisella sopimuksella on Raumalta kotoisin oleva, mutta Tampereella asuva Henna Suominen. Niin Ferassa, Mailattarissa kuin Mansessakin pelannut Suominen tuo kokemusta sekä vahvaa lyöntipeliä Pesäkarhujen riveihin. Pilke silmäkulmassa Suominen lupaa tuoda porilaisjoukkueeseen mukanaan myös tukun raumalaisuutta.

– Porista otettiin yhteyttä ja koin tämän vaihtoehdon parhaimmaksi oman kehityksen kannalta, Suominen perustelee valintaansa lähteä Poriin pelaamaan, – Olen aloittanut pesiksen 6-vuotiaana ja tulevasta kaudesta minulla on todella odottavaiset fiilikset. Tavoitteenani on kehittyä ja mennä eteenpäin omalla uralla.

Viime viikolla virallisesti julkaistu 1. pelinjohtaja Jussi Haapakoski kuvailee kaikkia Pesäkarhuihin tulevia pelaajia lahjakkaiksi ja motivoituneiksi pelaajiksi, joiden kanssa löytyy nopeasti yhteinen sävel, joukkueen kokoontuessa ensimmäisen kerran marraskuussa.

– Suominen on tärkeä lisä kotiuttamiseen ja Pesäkarhujen kasvatti Huhtala taistelee tosissaan pelipaikasta etukentällä. Huhtala on motivoitunut joukkuepelaaja, jonka kanssa tullaan tekemään hommia arkena paljon. Vettenranta pelasi todella hienon kesän ja siitä palkintona mestaruus ja vuoden lukkarin titteli. Kokenut, voittava lukkari on mukava saada pidettyä omassa joukkueessa, Haapakoski iloitsee.

Vettenranta kertoo, että keskusteluissaan uuden pelinjohtajan kanssa, hänelle jäi olo että haluaa nähdä, mitä annettavaa Haapakoskella on Pesäkarhuille.

– Uskon Jussin tuovan uutta näkökulmaa pelaamiseen ja odotan, että pääsen jakamaan ajatuksia pelistä, sekä kehittämään sitä kautta itseäni lukkarina. Menneellä kaudella koin, että löysin pesiksen niin sanotusti uudestaan ja pelaaminen tuntui hyvältä. Omat pelikaverit etukentällä vaihtuvat ja odotankin, että pääsemme kehittämään meidän yhteispelimme timanttiseksi, Vettenranta sanoo.

Haapakoski on tyytyväinen siihen, että Pesäkarhujen monivuotinen luottopelaaja Juka jatkaa joukkueessa. Kahdeksan kautta Pesäkarhuissa pelannut Juka odottaa innolla seuraavaa vuottaan Porissa.

– Ensi kaudelta odotan joukkueelta menestymistä ja toki muutoksienkin myötä tuoretta, uutta ilmettä – jos saa sanoa niin kuin nuoriso, niin "freshiä" meininkiä. Henkilökohtaisella tasolla odotan, että saadaan kaikki irti kropasta ja mitataan mihin se riittää, niin juoksunopeudessa kuin pelillisesti, Juka suunnittelee.

Monien jatkamispäätöksessä painoi paljon Pesäkarhujen organisaation toimivuus, todelliset mahdollisuudet kehittyä sekä innostus uudesta pelinjohdosta. Tämä pätee myös 14:sta kautensa Pesäkarhuissa aloittavaan Huhtalaan, sekä viidennen kautensa aloittavaan Peltoseen.

– Henkilökohtaisesti odotan, että pystyn ottamaan seuraavan askeleen urallani ja vakiinnuttamaan paikan Superpesiksessä, Huhtala pohtii, – Pelinjohdosta on tosi hyvät ja innostuneet odotukset ja odotan jo sitä, että pääsee treenaamaan kunnolla ja kehittymään.

Haapakoski kuvailee Peltosta yhdeksi Suomen lahjakkaimmista pelaajista ja toivookin, että pelaajan kehityskaaressa saadaan talvella otettua yksi askel eteenpäin, joka näkyisi tulevan kesän peleissä.

– Pesäkarhut on huippujoukkue ja -organisaatio, joka tarjoaa pelaajalle huippuluokan mahdollisuudet urheilijana kehittymiseen. Olen viihtynyt joukkueessa sekä seurassa paremmin kuin hyvin ja koen, että minulla ja Pesäkarhuilla on edelleen toisillemme annettavaa, miettii vuoden 2023 tyttöpesäpalloilijaksi valittu Peltonen.

Uudet persoonat ja kasvot tuovat uutta energiaa heille, jotka ovat pelanneet pidempään joukkueessa ja pelinjohtaja Haapakoski odottaakin jo innolla marraskuun ensimmäistä leiriä. Haapakoski arvelee, että muuttuvan joukkueen ulkopeli on edelleen kivijalka pelille. Vettenranta toteaa pienten muutosten tuovan aina mukavaa virikettä ja odottaakin joukkueen yhteisiä harjoituksia.

– Sisäpelissä me tulemme saamaan laajan rosterin käyttöön, kun löydetään oikea yhteinen tapa pelata peliä. Myös kilpailua pelipaikoista tulee varmasti ja se on hyvä asia, Haapakoski toteaa, – Muutoksia varmasti tulee väkisinkin, ainakin toimintatapoihin, kun pelinjohtaja on uusi. Pelilliset asiat muotoutuu ajan kanssa talvella harjoituksissa.

Ensi kauden tavoite on kaikille selvä; kehitys ja menestyminen. Koko joukkue odottaa malttamattomana kauden ensimmäisiä harjoituksia ja toistensa tapaamista. Ja vaikka kesä 2024 siintää vielä kaukana horisontissa, odotetaan sitä ja syksyn kovia pelejä jo innokkaasti. Ennen vierasjoukkueen väreissä porilaisyleisön edessä pelannut Suominen odottaa mielenkiinnolla, miltä tuntuu kokea Erku-Areenan hurmos kotijoukkueen puolella.

– Ensi kaudella tavoitteena on jatkaa pelaamista hyvällä fiiliksellä ja tehdä taas talvella iso määrä töitä sen eteen. Joukkueelta odotan, että saadaan palaset kohdilleen ja peli kulkemaan pitkälle syksyyn, Vettenranta suunnittelee.

– Joukkueena tavoitteemme ovat pitkällä syksyssä, joten odotan nousujohteista kautta, sekä koko joukkueelta, että itseltäni, Peltonen päättää.

Pesäkarhujen sopimustilanne
Emilia Mattila 2024
Elisa Pauna 2024
Minttu Vettenranta 2024
Henna Juka 2024
Tiia Peltonen 2024 +1
Sanni Huhtala 2024-2025
Henna Suominen 2024 +1

1.pelinjohtaja Jussi Haapakoski 2024 +2

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää