Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.
- Tuolloin saavuin Ruotsista ja olin onneni kukkuloilla päästessäni valmentamaan Poriin. Samankaltaisuutta on hivenen tälläkin hetkellä. Odotan innoissani, että pääsen taas valmentamaan FC Jazzia.

Vuonna 2020 tahtotila saada Pyykölä Poriin tuli seuran uudelta urheilupuolen vetäjältä. Jani Uotinen kertoo halunneensa organisaatioonsa kokeneen valmentajan,
- Olemme tunteneet toisemme pitkään ja nyt tuli esille mahdollisuus saada Jari mukaan toimintaamme. Teemme kokonaisvaltaista muutosta seurassa ja tässä kohtaa Jarin saaminen mukaan tukee erilaisia tavoitteitamme hyvin. Sain myös tiimeihimme valmentajan, joka yhdessä seuran talenttivalmentajan Waltteri Piispasen kanssa luo parempaa pohjaa edustusjoukkueen sekä vanhempien junioreiden tekemiseen.

FC Jazzin Suomen mestariksi vuonna 1996 valmentanut Pyykölä omaa merkittävän historian valmennuksen puolelta ja tuo mukanaan FC Jazziin rutkasti kokemusta sekä ammattitaitoa erilaisissa organisaatioissa toimimisen kautta. Pyykölä on urallaan nähnyt toimintaa useissa Veikkausliigaseuroissa, viimeksi PS Kemin apuvalmentajan roolissa. Tämän lisäksi hän on valmentanut mestaruusvuoden jälkeen Ruotsissa, Kuopiossa, Lahdessa, Vaasassa, Kajaanissa, Oulussa ja Valkeakoskella.

FC Jazzin puheenjohtaja Kari Kaivo-oja kertoo, että seura etenee tällä hetkellä johdonmukaisesti eteenpäin monen asian osalta ja tulevaisuudessa on tarkoitus pelata korkeammilla sarjatasoilla, niin edustusjoukkueen kuin juniorijoukkueiden osalta,
- Jari Pyykölän tulo seuran edustuksen ja A-nuorten valmennustiimiin on johdonmukaista sen kanssa, mitä Jani Uotinen on seuran urheilupuolelle jo tuonut. Edustusjoukkueessa ja sen kynnyksellä oleville pelaajille halutaan opettaa, mitä menestyksekäs pelaaminen vaatii. Tähän Pyykölä tuo valtavan tieto- ja taitomäärän, jota seurassa halutaan laajalti nyt hyödyntää.

Kaupunkiin sunnuntaina Oulusta saapunut ja asuntoaan rivakasti sisustava 64-vuotias Jari Pyykölä tarinoi uudessa majapaikassaan rennosti kysyttäessä millaisilla fiiliksellä mestarivalmentaja Poriin saapui,
- Taitaa omat tunnelmat olla tällä hetkellä siellä innostuneen tai jopa erittäin innostuneen suunnassa. Tuntuu, että on paljon annettavaa ja on upeaa, että pääsen mukaan jakamaan kokemuksiani ja osaamistani. Torstaina päästään yhdessä joukkueen kanssa vauhtiin ja tutustumaan toisiimme. Uotisen Janin kanssa olemme asioista keskustelleet ja ymmärrys on itsellä, että molemmat joukkueet ovat hyvin kehityskelpoisia ja halukkaita menemään eteenpäin.

Myös edustusjoukkueen taustaryhmä on viimeistelyä vaille valmis. Jani Uotinen kertoo, että pitää taustaryhmää tärkeänä kokonaisuutena, jotta pelaajille varmistetaan mahdollisuus keskittyä tekemiseen niin hyvin kuin mahdollista,
- FC Jazzissa tämä osa-alue on ollut jo pitkään hyvin hoidettu. Valmennuksessa apunani ovat jatkossa Jari Pyykölä, sekä Waltteri Piispanen ja Seppo Lehtikangas. Fysiikkavalmennuksesta kantavat vastuun Juhani Honkavuo sekä Jari Lamminen. Joukkueen asioita hoitavat Rami Koskinen ja Tomi Visavuori. Hautamäen Sami liittyy taustoihin mukaan ja tuo henkisen valmennuksen puolelle sekä muun seuran toiminnan kehittämiseen uusia näkökulmia. Kanervan Janilla on joukkojen huoltovastuu ja tähän toivoisimme vielä löytyvän yhden resurssin. Tässä kohtaa nostan tämän kokonaisuuden todella kovaksi. Kun tähän lisätään vielä uuden pukuhuoneen valmistuminen, niin onhan meillä paketti huikeassa kunnossa nykyisille ja uusille pelaajille.

FC Jazz aloittaa viralliset pelit Kakkosen Cupin osalta 30.1.2021, kun Poriin saapuu SJK akatemia.

FC Jazzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää